Kolač sa kikiriki puterom

Kolač ili bajadere, keks, pločice .. teško je odrediti ime jer liči na sve po malo. 

U poslednje vreme više sam raspoložena za jednostavne i brze recepte. S obzirom na to da sam u devetom mesecu trudnoće, duži boravak u kuhinji me dosta umara. Ovo je jedan od onih recepata koji se pravi u rekordnom vremenu, jedino što treba da se čeka je da se kolač stegne kako bi se lakše sekao. Ukoliko ne možete da dočekate, slobodno ga jedite odmah jer ukus je podjednako dobar! 

Neke recepte osmišljavam na osnovu sastojaka koje već imam u kući, što je bio slučaj sa ovim. Veliki sam ljubitelj kikirikija generalno, zbog toga je kikiriki puter stalni stanovnik našeg frižidera, a on je bio glavni povod za kreiranje ovog kolača. 

Kolač sa kikiriki puterom
Write a review
Print
Prvi sloj
 1. 100g Schär pereca
 2. 50g kornfleksa
 3. 80g crne čokolade
 4. 80g putera
Drugi sloj
 1. 150g kikiriki putera
 2. 150ml slatke pavlake
 3. 40g bele čokolade
 4. 40g putera
Glazura
 1. 75g crne čokolade
 2. 50ml slatke pavlake
 3. 10g putera
 4. 20g pereca za ukrašavanje
Instructions
 1. U šerpici, na blagoj vatri, istopite slatku pavlaku, kikiriki puter, belu čokoladu i puter. Mešajte dok masa ne postane ujednačena, a potom ostavite sa strane. U blenderu izmiksajte perece, tek toliko da se svaka prelomi par puta, ali ne miksajte predugo jer vam nije potrebno brašno. Možete perece izlomiti i ručno. U šerpici na blagoj vatri istopite čokoladu i puter pa spojte sa perecama.
 2. Obložite kalup masnim papirom pa prespite perece u njega i utapkajte pri dnu. Preko pereca prelijte fil od kikiriki putera.
 3. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i puterom i prelijte preko kolača. Ukrasite kolač perecama ili kikirikijem. Ostavite ga u frižideru najmanje sat vremena da se stegne.
Notes
 1. Poželjno je ostaviti kolač u frižideru preko noći jer će rezultat tada biti najbolji.
Gluten Free Tea https://glutenfree-tea.com/

Leave A Comment