Čokoladni lava keksići

Čokolada je uvek IN

Bez obzira na to da li je napolju leto ili zima … čokolade nikad nije dosta!

Lava keksići sa duplom čokoladom su meki a ujedno i hrskavi spolja, sa neodoljivim čokoladnim kremom iznutra, dok pečeni lešnik u sredini, svaki zalogaj čini jedinstvenim. Ovo nije jedan od onih lakih i brzih recepata, ali garantujem da je vredan svakog minuta provedenog u kuhinji. Ako želite da napravite nešto zaista ukusno i posebno, budite strpljivi i pređite na posao:

Čokoladni krem:

50 ml slatke pavlake
100g čokolade
100g Nutelle
2 kašike kakao pudera

Testo:

200ml slatke pavlake
1 kašičica burbon vanila šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
1 jaje
100g šećera
80g butera
2 kašike kakao pudera
350g  Schär Bread Mix – Mix B brašna

+50g prženih lešnika

Priprema:

Prvo napravite krem. U šerpici zagrejte slatku pavlaku, na veoma blagoj vatri. Dodajte čokoladu Nutellu i kakao pa mešajte dok se sve ne sjedini u glatku kremu. Ostavite fil da se ohladi dok napravite testo.

Prepecite lešnike i ostavite ih sa strane da se ohlade. 

Dok se lešnici i čokoladni krem hlade, napravite biskvit. U posudu stavite sve sastojke i umesite u mekano, nelepljivo testo. Podelite ga na male delove ( oko 25g svaki). Uzmite jedan deo i rukom ga razvucite. Stavite na njega malo čokoladnog krema (oko 7g) a u sredinu ubacite prženi lešnik. Zaklopite testo sa svih strana tako da čokoladni krem sa lešnikom ostane unutar keksa.

Pecite keksiće oko 20 minuta na 210ºC. Možete ih ostaviti da se ohlade, a možete ih probati i dok su još vrući i dok se čokolada iznutra topi. Na vama je da odlučite 🙂

U zavisnosti od prilike možete ukrasiti keksiće. Prepustite se mašti i uživajte u zimskim praznicima uz čokoladne lava keksiće. 

Leave A Comment