Medene energetske pločice

Mnogi misle da se energija i snaga dobijaju isključivo od jake, visoko kalorične hrane, međutim istina se krije upravo u ovim malim semenkama bogatim vlaknima, gvožđem i vitaminima. Trudnoća, a nakon nje i dojenje, podstakli su me da pored toga što vodim računa o bezglutenskoj ishrani, obratim pažnju i na drugu hranu koju celijačna bolest dozvoljava, a koja ipak nije toliko zdrava. Trudnicama i dojiljama se najviše skreće pažnja na štetnost cigareta i alkohola tokom ovog perioda života, ali niko nam ne govori o tome koliko beli šećer i veštački zaslađivači nepovoljno utiču na naše telo.

Kako se zasladiti na zdrav način

Ako ste roditelj, složićete se sa tim da je za dobar recept pored toga da je zdrav i hranljiv, veoma važno i to da se sprema brzo i jednostavno! Energetske pločice su upravo jedan takav recept koji je pored svega toga i neodoljivo ukusan! Svi sastojci su prirodni i zdravi, a evo i kompletnog sastava:

  Sastojci:

100g mlevenog Schär Corn Flakesa
1 kašika seckanih pečenih badema
1 kašika pečenih semenki bundeve
1 kašika pečenih semenki suncokreta
1 kašika pečenih semenki susama
1 kašika meda
1 kašika butera od čokolade
50g crne čokolade
1 kašika čia semena
1 kašika pečene kinoe
1 kašika lanenog semena
5 urmi
1 kašika suve brusnice
1 kašika butera od badema

brzo i lako do pločica punih energije i vitamina

U veliku posudu staviti usitnjen cornflakes, semenke, brusnicu, iseckane urme, krupno seckan pečeni badem, buter od badema i med. U šerpici istopiti buter od čokolade i crnu čokoladu pa dodati ostalim sastojcima i rukom izmešati. Dobijenu masu razvući u pleh obložen masnim papirom i ostaviti u frižideru pola sata da se stegne. Pre serviranja iseći na štanglice ili kocke željene veličine.

Ovaj kolač poželjno je držati na hladnom kako se ne bi topio i rasipao, ali ako ga ostavite i na sobnoj temperaturi može da stoji do nedelju dana.

 

Leave A Comment