Pita od malina

Jesen je savršeno vreme za vruću pitu.

Obično u ovo doba godine pripremam pitu od jabuka ili bundeve, zato što je to voće/povrće karakteristično za ovo godišnje doba. Ovaj put mi se jelo nešto drugačije. Dobra stvar kod ovog recepta je da ga možete praviti sa bilo kojim voćem, jer uz ovo koru sve dobro ide.

Pošto je u pitanju kolač koji se peče, ne morate da koristite uvek sveže voće, već ga možete  zameniti smrznutim. Nećete osetiti nikakvu razliku.

Pored fantastičnog ukusa, veoma je jednostavan i brz za napraviti. Za samo 30 minuta imaćete parče vruće pite u vašem tanjiru. Evo i kako:

Sastojci:

Kora:

150g mlevenih oraha
250g Schär Mix Pâtisserie – Mix C brašno
50g meda
1 kašičica praška za pecivo
50ml jogurta
150g butera

Fil:

300g svežih ili smrznutih malina
50g šećera
100g crne čokolade

Metod:

U činiju izmešajte buter, med i jogurt. Kada sve dobro umutite, dodajte orahe, brašno i prašak za pecivo. Rukama umesite sve sastojke. Kada dobijete mekano testo, podelite ga na dva dela (2/3 + 1/3). Većim delom prekrite površinu tepsije u kojoj ćete peći pitu, a manji deo ostavite sa strane. Iseckajte čokoladu na manje delove pa zajedno sa malinama i šećerom rasporedite ravnomerno preko kore. Prekrite ostatkom testa i pecite oko 20 minuta na 200ºC (392ºF).

Ako pokušate da isečete pitu dok je još jako vruća biće veoma teško da dobijete celo parče, jer će se verovatno rasipati. Ako imate strpljenja, sačekajte da se malo ohladi pa je onda servirajte.

Leave A Comment