Pita sa breskvama i šljivama

Kao i većina mojih recepata, i ovaj je nastao sasvim slučajno.

Pravila sam sirup od breskve i nakon toga mi je ostalo dosta kuvanih breskvi sa kojima nisam znala šta da uradim, nisam mogla da ih pojedem kao takve, jer su bile mnogo slatke. Međutim ideje su ubrzo počele da naviru.

Ranije tog dana, planirala sam da napravim pitu sa šljivama i čokoladom, jer sam imala dosta domaćih šljiva koje mi je mama nabrala u njenoj bašti. Sama pomisao na kombinaciju vruće čokolade i sočnog voća, bila je dovoljna da se odmah bacim na posao, ali kao što sam rekla, iz nekog razloga sam se odlučila prvo za sirup od breskve. Kada sam shvatila da imam tri velike slatke kuvane breskve, moja ideja za pitu od šljiva počela je malo da se menja.

Napravila sam veoma jednostavno testo i još jednostavniji fil.
Možete koristiti bilo koju voćnu kombinaciju, ali ne smete izostaviti čokoladu.

Da vidimo šta će nam biti potrebno za ovu voćnu rapsodiju…

DSC_1002 copy

Za koru:

1 jaje
150ml jogurta
2 velike kašike meda
50g seckanih pečenih badema
70g putera
1 kašičica praška za pecivo
150g brašna

DSC_1023 copy

            

Za voćni fil:

3 breskve
7 šljiva
50g crne čokolade

 

 Prvo ćemo napraviti koru.

Pomešajte jaja, med, jogurt, puter i bademe u činiju. Zatim dodajte brašno postepeno. Dok dodajete brašno, rukama mesite testo.
Kada dobijete mekano, ali ne i lepljivo testo, podelite ga na dva dela, 2/3 i 1/3 delove. Većim delom prekrite tepsiju za pečenje, a manji ostavite da njime preklopite pitu.

DSC_1011 copy

DSC_1012 copy

DSC_1013 copy

Voćni fil

Kao što sam rekla ranije, fil sam napravila od šljiva, čokolade i skuvanih breskvi. Vi možete staviti sveže voće i dodati 1 ili 2 kašike meda, u zavisnosti od vašeg ukusa. Sve što treba da uradite je da isečete voće na komade u tepsiju za pečenje, izlomite čokoladu i to sve prekrijete preostalim testom.

DSC_1032 copy

DSC_1040 copy

U principu, to je sve. Jedino što sada preostaje je da to ispečete. Pita će bti gotova za 20 minuta na 200ºC. Preporučujem da ne čekate da se ohladi. Ništa ne može da zameni kombincaiju čokolade koja se topi preko sočnog voća.

DSC_1089 copy

Leave A Comment