Palačinka rolat

Hladni dani su započeli svoj ciklus, a meni je to dovoljan razlog da utonem u prazničnu euforiju! Lampice su već postavljene po celom stanu, jelka samo što nije okićena, a sve to mora biti upotpunjeno božićnim receptima, posebno mirisnim poslasticama!
Dok sam pekla palačinke, u kuhinju je tiho ušla Laura, moja mlađa ćerka, znatiželjnog lica sa blagim osmehom koji nije mogla da zadrži! Jedva je dočekala da proba rolat, a ja sam jedva uspela da sačuvam malo za baku i deku koji su nam dolazili u goste 😂 Ovom kolaču ne verujem da neko može da odoli! Uverite se i sami 😌

Sastojci:

Za palačinke
– 3 jaja
– 500ml vode
– 60ml suncokretovog ulja
– 120g Schar Mix B brašna
– 30g kakao praha
– 80g žutog šećera
Za fil:
– 200ml biljne slatke pavlake
– 50g otopljene crne čokolade
Za glazuru:
– 50g seckanih badema 
– 120g crne čokolade
– 2 kašike suncokretovog ulja

Sve sasttojke za palačinke stavite u posudu i mutiite mikserom. Kada se sve dobro sjedinilo, uzmite cediljku i procedite dobijenu masu kako biste izbegli i one najmanje grudvice od brašna. Vadite kutlačom testo i sipajte na nauljen tiganj. Pecite po minut sa svake strane na srednjoj vatri. 

Fil sam pravila tako što sam dok sam mikserom mutila slatku pavlaku polako dosipala otopljenu čokoladu.

Za glazuru sam čokoladu i ulje otopila na pari i u to dodala iseckane bademe. Bademe možete pre toga malo propržiti, ukus će biti još lepši!

Svaku palačinku prrekrijte poolovinom druge palačinke, formirajući stazu od palačinaka. Premažite gornju površinu filom pa polako urolajte u rolat. Oformljen rolat prelijte glazurrom i ostavite u frižider na pola sata da se stegne.

Leave A Comment