Grisine

Da li postoji osoba koja ne voli grickalice?
Mislim da niko ne bi bio potpuno iskren kada bi rekao da ne voli.

Međutim, nije uvek lako naći bezglutenske grickalice u obližnjem marketu. Neki marketi još uvek ne prodaju bezglutenske proizvode, a nekad nemamo ni dovoljno novca da ih sebi priuštimo. Svi ćemo se složiti da bezglutenska ishrana nije ni malo jeftina. Bilo kako bilo, ovo ne smeju biti izgovori. Uvek postoji jedno bolje i zdravije rešenje. Možete napraviti gomilu raznovrsnih grickalica u vašoj kuhinji.

Posle čipsa, grisine su moje omiljene grickalice. Veoma su jednostavne za pravljenje. Jednostavne i brze. Ove domaće grisine su odlične ne samo kao grickalice, već i kao lagani obrok. Možete ih servirati umesto hleba, kao dodatak raznim namazima, povrću, sirevima, džemovima, voću …

Za svaki sastojak koji koristite, morate biti sigurni da je bez glutena. Znak precrtane pšenice je najsigurnije obeležje da proizvod ne sadrži gluten. Ljudi me često pitaju koje tačno proizvode koristim. Različite države imaju različite proizvođače i ne bi bilo moguće da jedan recept svi napravimo sa potpuno identičnim proizvodima. Zbog toga naglašavam, nije važno koji proizvođač je u pitanju sve dok njegov proizvod ima na sebi znak precrtane pšenice. Konsultujte se sa Udruženjima obolelih od celijakije u vašoj zemlji oko toga koji proizvođači su sigurni i čije proizvode smete da jedete.

Sastojci:

200ml mlake vode
1 kašičica šećera
1 kašičica suvog kvasca
6 kašika brašna
100g maslaca
1tsp sode bikarbone

seme susama
seme kima

Kada umesite testo i oblikujete grisine, ostaje vam samo da ih ispečete – 15 minuta na 250ºC. Ako su vam ipak potrebne preciznije i slikovitije instrukcije, pogledajte video ispod:

Leave A Comment