Brusketi sa avokadom i inćunima

 

Lagano predjelo ili odlično rešenje za večernje druženje sa prijateljima..
Može biti i jedno i drugo!

Brusketi su veoma dekorativno jelo, zbog toga su popularni na raznim zabavama, prijemima, privatnim druženjima. Kombinacije sastojaka za pripremu brusketa su neiscrpne, a većina je veoma jednostavna. Najklasičniji brusketi prave se samo sa maslinovim uljem, svežim paradajzom i bosiljkom. Da li može biti jednostavnije?

Ja sam se ovaj put odlučila da bruskete od Schär baguette hleba prepečenog na maslinovom ulju premažem mojim omiljenim avokado namazom. Recept je jednostavan i veoma ukusan, zato ću odmah preći na pripremu!

Sastojci:

Avokado namaz

1 ceo avokado
Rendana kora celog limuna
100g Feta sira

Brusketi

1 Schär Baguette hleb
100ml maslinovog ulja

Začiniti prepečenim inćunima ili kavijarom.

Avokado namaz je miks svežeg avokada, feta sira i kore limuna. Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte. Ovaj namaz može da stoji u frižideru poklopljen dva do tri dana, ali najlepši je kada se jede svež.

Isecite Schär baguette ili bilo koji drugi hleb koji imate u kući, na male kriške i namočite svaku u maslinovo ulje, zatim pecite u tiganju sa jedne i druge strane dok ne porumene. U istom tiganju dok pečete hleb, prepecite i par inćuna kojim ćete kasnije začiniti svako parče.

Umesto inćuna, možete staviti kavijar.

Leave A Comment