Smuti Br.1

Smuti je jedan od mojih omiljenih jutarnjih obroka. Jednostavan je za napraviti, ukusan, lagan i posle njega nećete biti gladni do ručka. Baza za moj smuti gotovo uvek je jogurt. Sviđa mi se njegov ukus i tekstura. Drugi sastojak koji ne mogu da izbegnem je banana. Ona upotpunjuje ukus i gustinu jogurta, tako da slobodno mogu da kažem da je savršena baza za smuti koji ja pravim, mešavina banane i jogurta.

Kada imate bazu, ostale sastojke možete dodavati u zavisnosti od onoga što volite i što vam se u tom trenutku jede. Uvek volim da stavim šaku orasa ili badema. Možete ih izmiksati ili sitno naseckati. Banana je već dovoljno slatka, ali ako vam treba više slasti možete dodati kašiku meda ili par urmi. Pored banane, možete staviti koje god voće želite. Ovaj put, ja sam stavila jabuku i par sušenih brusnica. Tokom zime, kada pravite nešto od jabuka, jednostavno ne možete a da ne stavite i malo cimeta, što sam ovaj put i učinila.

Kada sebe obradujem ovakvim doručkom, svaki put se osećam mnogo bolje tokom celog dana. Imam više energije i ne mogu da dočekam sledeće jutro da ponovim ovaj slatki ritual.

Leave A Comment