Slanoled

Ideja je došla od rendanog sira. Koristila sam polutvrdi domaći Dalmatinski kozji sir, ali u zavisnosti od vašeg ukusa možete koristiti bilo koji polutvrdi sir. Otkrila sam da kada stavite narendani sir u zagrejanu podmazan tiganj, on će se otopiti i sjediniti u obliku u koji ga postavite. Ja sam napravila okrugle oblike (kao palačinke) u zagrejanom tiganju i ostavila ih oko minut na srednjoj vatri dok nisu postali zlatne boje. Sir će se povezati i moćićete da prebacite vaše „palačinke“ u tanjir i napravite od njih oblike koje želite.

ALI!

Imajte na umu da čim se sir ohladi, nećete moći više da ga oblikujete. Tako da ako hoćete da napravite kornete, morate to da uradite dok je sir još uvek topao. Topao sir je kao lepak i od njega možete da napravite koji god oblik poželite. Ako vam se sir prebrzo ohladi stavite svež sir na određeni deo i ponovo ga zagrejte. To možete da radite sve dok ne dobijete željeni oblik. Kada završite, ostavite da se ohladi. Rezultat su hrskavi sirni korneti.

Sa filom budete kreativni u zavisnosti od vašeg ukusa. Ja sam imala pileću supu sa povrćem, tako da sam iskoristila sve sastojke iz supe i izmiksala ih sa feta sirom.

DSC_0783 copy

Da rezimiram, imala sam:

pileće meso
šargarepe
krompir
crni luk
peršun
paštrnak
+feta sir, sve to izmiksano zajedno.

Možete ohladiti fil ili ga jesti tako.

Leave A Comment