Čokoladni Makaronsi

Makaronsi su veoma popularni slatkiši današnjice. S obzirom na to da sam celijakičar, bila sam veoma skeptična kada mi neko kaže da ne sadrže gluten, i uvek sam odbijala da ih probam u restoranima. Sve dok ih nisam spazila u jednoj poslastičarnici koja prodaje bezglutenske slatkiše. Bili su veoma ukusni! Probala sam više vrsta, ali svi su imali nešto zajedničko, neki poznati ukus koji sam probala davno. Nakon par zalogaja sam se setila. Bili su to padobranci! Jedan od mojih omiljenih kolača dok sam bila još dete, a čiji sam fenomenalni ukus skoro i zaboravila. Razlika je u tome što su današnji makaronski poznati po velikom broju boja i aroma. 

IMG_0232 (1)

 

Jedina stvar koja mi se ne sviđa kod ovog slatkiša jesu te veštačke boje i arome koje se dodaju. Sigurna sam da kombinacijom voća, možemo postići isti, sigurno i ukusniji efekat boje i arome. Za prvi put odlučila sam se da pravim čokoladne makaronse. Mislila sam da će oni biti najlakši … i bila sam u pravu. Zaista su jednostavni.

Sastojci

Puslice:

3 belanca
2 kašičice limunovog soka
9 kašika šećera
100g mlevenih badema
1 kašika kakao pudera

Fil:

100g crne čokolade
2 kašike čokoladnog krema
150ml slatke pavlake

DSC_0142 (1)

Ako imate celijakiju, budite obazrivi koji kakao prah, crnu čokoladu, čokoladni krem i slatku pavlaku koristite. Kao što svi već sigurno znate, ovi proizvodi imaju predispoziciju da budu kontaminirani glutenom. 

Neki kažu da su makaronsi najukusniji treći – četvrti dan, ali ne čekajte toliko dugo. Veoma su ukusni i nakon 3-4 sekunde.
U nastavku imate 2 minutni video sa svim instrukcijama koje će vam pomoći da napravite ove lepotice. Jednostavno je kao što i izgleda. Sigurna sam da ćete uživati podjednako dok ih budete pravili i dok se budete sladili.

 

Leave A Comment