Čips od sira

 

Čips od sira je najbolji i najbrži čips koji možete napraviti
u vašoj kuhinji. Vi ili vaša deca ćete ga obožavati!

Glavni sastojak je sir. Zato idite do prodavnice i nabavite neki tvrdi sir, čedar, parmezan, edamer … Ja sam stavila gaudu. Za ovu preukusnu grickalicu biće vam još potreban buter, brašno, so i voda. Sir koji ćete koristiti treba da bude izrendan, kako biste ga mogli pomešati sa ostalim sastojcima i napraviti testo. Kada napravite testo, stavite parče papira za pečenje na radnu površinu, preko njega stavite testo i prekrijte ga drugim parčetom papira, pa razvucite oklagijom. Što vam testo bude tanje, to će čips biti hrskaviji. Premestite testo na tepsiju u kojoj ćete peći. Skinite gornji sloj papira i isecite testo u oblike koje želite. Pecite ga 15 minuta na 230ºC.

Sastojci:

240g sira
60g butera
100g brašna
(ja sam koristila Schar Mix B brašno)
50ml vode

So dodajte u zavisnosti od sira koji koristite. Ukoliko je sir već sam po sebi dovoljno slan, neće biti potrebe za dodatnim soljenjem. Ako sir nije slan, dodajte kašičicu ili pola kašičice soli.

Čips od sira možete jesti sam ili sa nečim . Moja omiljena kombinacija je sa kremom od luka. Vrlo je jednostavno. Iseckajte jedan mladi luk i pomešajte sa par kašika pavlake.

Prijatno!

Leave A Comment