Bezglutenski Cvetni Vrt

 

Odlično za duh i telo …

Ovaj recept možete servirati kao doručak, predjelo ili kao užinu. Uz bešamel sos ovo može biti i glavno jelo. Jedina stvar koju treba da napravite jeste testo. Ukus cvetova zavisi od onoga šta volite da jedete. Oni mogu biti mesni ili povrćni … S obzirom na to da mnogo volim sir, jedan od mojih cvetova obavezno mora da uključi barem jednu vrstu sira.

Kako ćete pripremiti testo? Još jedna stvar koja ovaj recept čini još lakšim i primamljivijim jeste da ne morate da čekate testo da naraste. Takođe odlična stvar je što vrstu testa možete prilagoditi vašem ukusu i potrebama. Sastojci koje sam koristila su: jedno jaje, jedna kašika pavlake, 70g maslaca, prstohvat soli i 6 kašika brašna. Koristila sam Schar Mix B, bread mix brašno. Sve što treba da uradite je da pomešate sastojke i rukom umesite testo. Zatim ga razvucite i napravite trake. 

Druga varijanta je da izbegnete jaja i laktozu ukoliko imate alergijskih problema sa ovim sastojcima ili ih jednostavno ne jedete. U tom slučaju testo možete napraviti od vode, brašna, soli i margarina bez laktoze ili masti. Proporcije sastojaka su 100ml vode, 200g brašna, prstohvat soli i kašika margarina bez laktoze ili masti. Uvek možete dodatno dodati malo brašna ako je potrebno da vam se testo ne bi lepilo za podlogu.

Kao što sam već rekla, ukusi zavise od onoga šta vi volite da jedete. Ja sam napravila dva mesnata cveta, jedan sa kobasicom jedan sa šunkom, jedan od sira (možete koristiti koji god želite tvrdi sir) i nekoliko sa povrćem (paradajz, patlidžan i luk).

Poslednji korak je da zagrejete rernu na 220ºC i pečete cvetiće oko 20 minuta.

Kao i obično, u nastavku imate video koji će vam pomoći da stvorite jasniju sliku kako da napravitie vašu baštu od hrane. Ako imate decu, sigurna sam da će biti veoma zainteresovani da vam pomognu u ovom kreativnom i ukusnom projektu trpeze. Igrajte se sa sastojcima i oblicima, upotrebite kreativnost i uživajte u kuvanju jer može biti opuštajuće i zabavno.

Leave A Comment